Ontdek in Brussel:

Kesselsstraat

De 2 verdiepingen van het kinderdagverblijf liggen rond een grote hal met wachtruimte, en zijn goed voor een capaciteit van 48 plaatsen.De 4 leefeenheden van de kinderen hebben rechtstreeks toegang tot het terras en de tuin.
De 40 woningen zorgen voor een dynamische vermenging van verschillende generaties. Een doeltreffende isolatie en luchtdichtheid, verkregen dankzij de gekozen technische oplossingen, resulteren in een verwarmingsverbruik van slechts 34 kWh/m².jaar (Brussels gemiddelde: 150). Aan de geluidsisolatie werd bijzondere aandacht besteed.
Het ventilatiesysteem is voorzien van een bypass. In het project is het gebruik van hernieuwbare energie geïntegreerd, met 10 m² thermische zonnepanelen en 10 m² fotovoltaïsche zonnepanelen en een tank voor de opvang van regenwater. De woningen hebben extensieve groendaken, en de betonnen oppervlakken zijn bedekt met een tuin, bestemd voor inheemse planten en compost.

Adres:

Kesselsstraat 14  1030 Schaarbeek

Bouwheer:

3B Invest sprl

Architect:

GL – Shape Architecture

Studiebureau:

Strages nv

Adresgegevens

14 Kesselsstraat
1030 Schaarbeek
Bekijk de afbeeldingen: 

News

  • 22/04/2021

    Alliantie RENOLUTION: een publiek-private samenwerking voor renovatie

  • 19/03/2021

    Webinar: Ecobeheer en biodiversiteit – 25/03 – IN HET FRANS

  • 03/02/2021

    05/03/2021 - Building (with) biodiversity

  • 12/01/2021

    De Energiepremies 2021 ook voor professionals

  • 22/12/2020

    Ontdek het nieuwe nummer van Mijn stad onze planeet