Ontdek in Brussel:

Jeugdhuis l’avenir

Het nieuwe jeugdhuis l’Avenir werd gebouwd bovenop een bestaande parking tussen de hoge torens van de Lakense Haard. Het gebouw scoort bijzonder goed op het vlak van het gebruik van ecologische materialen: duurzame isolatie, ecologische afwerking en hout met FSC-label.
Een bijzondere aandacht werd besteed aan het beperken van de netto-energiebehoefte. De doorgedreven isolatie van alle gebouwdelen zou de verwarmingsbehoefte moeten doen afnemen tot 36 kWh/m².jaar (voor een Brussels gemiddelde van 106).
De behoefte aan ventilatie werd gereduceerd door een hoge graad van warmteterugwinning en een aardwarmtewisselaar. Tot slot kan dankzij de aanwezigheidsdetectoren en een daglichtafhankelijke regeling worden bespaard op verlichting.
Door het extensieve groendak dat bestaat uit een graslaag, vetplanten en mos is het gebouw nauwelijks zichtbaar van bovenaf.

Adres:

Antwerpsesteenweg 156, 1000 Brussel

Bouwheer:

Stad Brussel

Architect:

R²D² Architecture

Studiebureaus:

Détang, JZH & Partners

Adresgegevens

156 Antwerpsesteenweg
1000 Brussel
Bekijk de afbeeldingen: 

News

  • Bâtiment PLAGE
    05/05/2020

    Mede-eigendommen: resultaten van de raadplegingen en toekomstig project

  • 05/05/2020

    Het huidige stelsel van de Brusselse groenestroomcertificaten wordt behouden tot 1 januari 2021

  • 24/04/2020

    Een gids voor het identificeren van bouwproducten met potentieel voor hergebruik

  • 09/04/2020

    Beperking van gefluoreerde gassen met een hoog klimaatopwarmingspotentieel

  • 09/04/2020

    SolarClick: wanneer de Brusselse overheid haar eigen hernieuwbare elektriciteit produceert