Ontdek in Brussel:

Hankar

Voor deze woning bestond de uitdaging erin de lage-energienorm te halen zonder aan de beschermde gevels te raken. De voorgevel is dus aan de binnenkant geïsoleerd, op 3 van de 4 verdiepingen, en nieuwe ramen werden achter de bestaande geplaatst waardoor een dubbel venster ontstond.
De achtergevel is grotendeels langs buiten geïsoleerd en kreeg driedubbel glas. Voor deze werken werden duurzame materialen gebruikt: FSC-hout, cellulose, resol, houtwol, enz. Het verbruik voor verwarming daalde zo tot 44 kWh/m2.jaar (Brussels gemiddelde:106). Aan de achterkant werd ook een glasraam toegevoegd om de leefruimte te vergroten. Het bestaande bijgebouw kreeg een verdieping extra, door middel van een houten structuur.
De zonnepanelen zijn ingebouwd in het perfect geïsoleerde dak, over een oppervlakte van 4,7m2. De ecoconstructie-uitrusting wordt nog aangevuld met een ventilatiesysteem met dubbele stroom en een regenwatertank. De afvalmaterialen van de werken werden gerecycleerd tot compost.

Adres:

Ducpétiauxlaan 47, 1060 Sint-Gillis

Bouwheer:

S. Closson en Th. Claes

Architect:

Marc Van der Stricht Arch. Sprl

Studiebureau:

Enesta sprl

Adresgegevens

47 Ducpétiauxlaan
1060 Sint-Gillis
Bekijk de afbeeldingen: 

Nieuws

  • 06/03/2020

    Bent u betrokken bij het verplichte Plan voor Lokale Actie voor het Gebruik van Energie (PLAGE)?

  • 06/03/2020

    De energierenovatie van mede-eigendommen versnellen

  • 25/02/2020

    Afspraak aan de stand van het Gewest op Batibouw van 29 februari tot 8 maart 2020

  • 17/02/2020

    TOTEM-tool erkend voor BREEAM-certificering

  • 07/02/2020

    16 laureaten voor be.exemplary: een recordjaar