Ontdek in Brussel:

U bent hier

Dubrucqlaan

Dit project draagt bij aan de opwaardering van een verwaarloosde wijk aan de rand van een spoorwegterrein. Het bestaat uit acht sociale passiefwoningen, een kinderdagverblijf, een polyvalente zaal en logistieke lokalen. Dankzij het betonnen platformsysteem (“vrij plan”) kan het gebouw in de toekomst gemakkelijk worden heringericht.
Voor deze optie kan de thermische massa worden benut om oververhitting te vermijden, en kan de gebouwschil afzonderlijk worden beheerd door een zelfdragend houten geraamte; prefab gevelelementen uit hout staan borg voor een grondige cellulose-isolatie. De woningen voldoen aan de passiefstandaard, en hun verwarmingsbehoefte bedraagt slechts 15 kWh/m².jaar.
Het gebouw is uitgerust met spaarsystemen voor drinkwater, en voor de wc’s wordt regenwater gebruikt. Thermische zonnepanelen op een oppervlakte van 22 m2 verwarmen het sanitair warm water voor, en op het gebouw ligt een groendak van 420 m2.

Adres:

J. Dubrucqlaan 222-224, 1080 Molenbeek

Bouwheer:

Gemeente Molenbeek

Architect:

B architecten

Studiebureaus:

Studieburo Mouton, Gebotec

Adresgegevens

222 Jean Dubrucqlaan
1080 Sint-Jans-Molenbeek
Bekijk de afbeeldingen: 

News