Ontdek in Brussel:

U bent hier

Crocqstraat

De eigenaars van deze van deze eengezinswoning hebben de vernieuwing van het dak en het gebinte benut om het achtervlak op te trekken, om de zolder beter te kunnen benutten, een grote koepel te maken en de bewoonbare oppervlakte te vergroten.
Door deze keuzes kan het natuurlijk licht optimaal doordringen in de woning. De vensters in de voorgevel krijgen geperforeerde stores om oververhitting tegen te gaan. Voor de isolatie van het dak en de gevel werden performante materialen gekozen, zoals ingespoten cellulose en FSC-hout. De verwarmingsbehoefte van de woning is beperkt tot 25 kWh/m2.jaar.
Daarnaast werd gekozen voor 20 m² fotovoltaïsche zonnepanelen, een ventilatiesysteem met dubbele stroom en een regenwatertank van 20 m3, voor de tuin en het sanitair. Heel wat bouwmaterialen werden gerecupereerd en gerecycleerd. De tuin bestaat uit een moestuin, een composthoek en inheemse planten.

Adres:

Crocqstraat 18, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Bouwheer:

J. Marcos

Architect:

FHW architectes

Studiebureau:

Ecorce

Adresgegevens

18 Crocqstraat
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
Bekijk de afbeeldingen: 

News