Ontdek in Brussel:

U bent hier

Clos de la quiétude

Dit rusthuis omvat een kelder, een tussenverdieping, een gelijkvloerse verdieping en 4 hogere verdiepingen, waarvan een onder het dak. Het hoofddoel is de realisatie van 59 kamers, met aansluitende verzorgings- en ontspanningsruimten.
De hele tussenverdieping, die uitgeeft op de tuin, is ingericht als een gemeenschappelijke polyvalente ruimte: cafetaria, bar en organisatie van diverse activiteiten. Om het energieverbruik te beperken, zonder aan comfort in te boeten, komt er een aardwarmtewisselaar, een grondwaterpompsysteem voor koeling tijdens hittegolven, zonnepanelen, een regenwatertank en een extensief groendak.
Om 24 uur per dag een constante temperatuur van 24° te behouden, wordt de warmte geproduceerd door een warmtekrachtkoppeling, wat ook de nodige energie oplevert om de relatieve vochtigheid in de lucht te controleren. Dit alles doet het verbruik voor verwarming dalen tot 25 kWh/m2.jaar. De bewoners kunnen tuinieren en wandelen tussen het groen.

Adres:

Gemoedsrustlaan 15, 1140 Evere

Bouwheer:

Clos de la Quiétude

Architect:

C-Nous architecture sprl

Studiebureau:

Bureau Détang sa

Adresgegevens

15 Gemoedsrustlaan
1140 Evere
Bekijk de afbeeldingen: 

News