Forum voor professionals: “Welke oplossingen bestaan er voor het beheer van bioafval in ondernemingen?”
De inschrijvingen zijn geopend!
Inspirerende getuigenissen | Ervaringen delen | Begeleiding voor professionals | Business networking |
Wist u dat in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vanaf 1 mei 2023 een sorteerplicht geldt voor het bioafval (groenafval en voedselafval) van professionals? Het afval dat in een bedrijf geproduceerd wordt moet ter plaatse verwerkt worden of opgehaald worden voor valorisatie.
Tal van overheidsbedrijven en particuliere ondernemingen zijn er al in geslaagd hun organisch afval te voorkomen, te beperken, te sorteren en beter te benutten. Er bestaan verschillende vernieuwende oplossingen en facilitators staan ook klaar met hun diensten om u te begeleiden bij de stappen die u zet.
Kom als professional uit eender welke sector vernieuwende initiatieven ontdekken en stel al uw vragen aan onze experts en onze facilitators!
Wanneer?
22 november, 9-13.30 uur, Tour & Taxis
BEL-Auditorium – Leefmilieu Brussel
Havenlaan 86c – 1000 Brussel
Op het programma:
8.30 u.: Onthaal met koffie
9.15 u.: Voorstelling van de uitdagingen
- Welkomstwoord van het kabinet van minister Alain Maron, belast met klimaattransitie, leefmilieu, energie en participatieve democratie
- Voorstelling van de concrete oplossingen die zijn ingevoerd in andere Europese steden (Parijs, Milaan enz.) met Jean-Benoît Bel van ACR+, de vereniging van steden en regio’s voor het duurzaam beheer van hulpbronnen
- Voorstelling van de uitdagingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en van de diensten van facilitators met Michaël Ooms, expert afval en biomethanisatie voor rekening van Leefmilieu Brussel en Nicolas Scherrier van Leefmilieu Brussel
10.15 u.: Uitwisseling van ervaringen (deel 1):
-
- Sorteren en inzamelen van bioafval met Marine Ronquetti van de federatie DENUO, Darling Ingredients Belgium, Patrick Beaudelot van de CERIA-campus en Kathy Brison van het FAVV
10.45-11.15 u.: Koffiepauze
11.15 u.: Uitwisseling van ervaringen (deel 2):
-
- De preventie van bioafval met Jean-Marie Savino, vertegenwoordiger van de facilitators bioafval voor professionals
- Compostering op bedrijventerreinen met Boris Feron van het coöperatieve restaurant Mazette en Sylvain Mathieu van landschapsarchitecten Henrion
- De industriële verwerking van bioafval met Michaël Ooms, expert afval en biomethanisatie voor rekening van Leefmilieu Brussel en Philippe Robinet van Brussel-Compost
- De behoefte aan kwaliteitscompost voor tuinbouw en groene ruimten met Gabriele Annicchiarico van het project Graines de Paysans
- En nog veel meer!
12.30-13.30 u.: Infostanden en networking lunch
Standen van inzamelaars en innovatieve ondernemers
- Compost in City van Recyclo
- Grow & Prevent van Happy Hours Market
- Les Gastrosophes vzw
- MCA Recycling
- Renewi
- Vanheede
Standen van facilitators voor professionals van Leefmilieu Brussel
- Facilitator bioafval voor professionelen
- Facilitator bedrijfsafval
- Facilitator afval en vergunningen voor de sector van de circulaire economie
Een ontmoeting die aan elkaar wordt gepraat door regisseur, journalist en presentator Nic Balthazar.
Schrijf u hier in voor 17 november!
Hebt u vragen? Neem contact met ons op via plandechet@environnement.brussels
Dit forum is een evenement georganiseerd door Leefmilieu Brussel in het kader van het gewestelijk Hulpbronnen- en Afvalbeheerplan, in samenwerking met ACR+. Het vindt plaats ter gelegenheid van de Europese Week van de Afvalvermindering en de Shifting Economy Week.
Praktische info
- >
1000 Brussel