Ontdek in Brussel:

U bent hier

Van De Woestynestraat

Deze driegevelwoning uit 1967 vormde een echte thermische zeef. Zonder veranderingen aan het concept werd de woning grondig gerenoveerd: de volledige gebouwschil werd geïsoleerd (bepleisterde houtvezelisolatie op de buitengevel en gebruik van cellulose in combinatie met een ademende damprem voor het hellend dak), terwijl alle deuren en ramen werden vervangen.
Een centrale verwarming op gas gekoppeld aan een zonneboiler en een balansventilatie zorgen voortaan voor een comfortabele verwarming en verluchting van de woning. Naarmate het project vorderde, scherpte de bouwheer de energetische kwaliteiten voortdurend aan. 
Daar waar eerst een warmtebehoefte was berekend van 56 kWh/m².jaar, was uiteindelijk nog slechts 30 kWh/m².jaar nodig (Brussels gemiddelde: 150). Het regenwater wordt opgevangen voor het sanitair, de was en het onderhoud buiten de woning.

Adresse:

Van de Woestynestraat 29, 1160 Oudergem

Bouwheer:

A&G. Neubourg-Monneaux

Architect:

I. Prignot

Studiebureau:

EcoRce

Adresgegevens: 
Léon Vande Woesteynestraat 29
1160 Oudergem
Bekijk de afbeeldingen: 

News