Ontdek in Brussel:

Tazieauxstraat

  Twee aanpalende, volledig vervallen gebouwen werden gesloopt en vervangen door een constructie met vier nieuwe woningen die aan de norm voor passiefwoningen voldoen. Het puin wordt ter plaatse gesorteerd en hergebruikt om het hogere gedeelte van de tuin aan te leggen.De uitgebroken vloerelementen worden als niet-zichtbare betonbekistingen hergebruikt.
De eenvoud van de vormgeving, de compactheid van het verwarmd volume, de oriëntatie (achtergevel volledig naar het zuiden gericht), een gascondensatieketel, balansventilatie met warmteterugwinning verminderen de verwarmingsenergiebehoefte tot 15 kWh/m².jaar. Free-cooling en mechanische ventilatie verhogen het comfort van de bewoners, terwijl thermische zonnepanelen met een totale oppervlakte van 20 m² voor de verwarming van het sanitair water zorgen.
Een tank van 10 m³ laat het rationeel gebruik van het regenwater toe. Het geheel is beplant met een extensief groendak van 130 m² en een tuin.

Adres:

Tazieauxlaan 6-8 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Bouwheer:

Gemeente Sint-Jans-Molenbeek

Architect:

Noé-Martin architectes sprl

Studiebureau:

Pierre Berger sa

Adresgegevens

6 Tazieauxstraat
1080 Sint-Jans-Molenbeek

News

  • Bâtiment PLAGE
    05/05/2020

    Mede-eigendommen: resultaten van de raadplegingen en toekomstig project

  • 05/05/2020

    Het huidige stelsel van de Brusselse groenestroomcertificaten wordt behouden tot 1 januari 2021

  • 24/04/2020

    Een gids voor het identificeren van bouwproducten met potentieel voor hergebruik

  • 09/04/2020

    Beperking van gefluoreerde gassen met een hoog klimaatopwarmingspotentieel

  • 09/04/2020

    SolarClick: wanneer de Brusselse overheid haar eigen hernieuwbare elektriciteit produceert