Ontdek in Brussel:

Rouwcentrum Jette

De gemeente Jette, bouwheer van het project, legt sinds enige tijd op dat renovaties moeten worden ontworpen volgens het lage-energieprincipe.
Het funerarium sluit aan bij deze invalshoek en past de technieken toe die nodig zijn voor een goede energieprestatie van het gebouw: houtstructuur met hoog isolatieniveau, mechanische ventilatie met dubbele stroom en warmterecuperatie, aardwarmtewisselaar, thermische zonnepanelen en regenwaterrecuperatie. Het project recupereert zelfs de calorieën van de koelgroep van het mortuarium, die doorlopend draait.
In de winter zorgen deze gerecupereerde calorieën voor een daling van het brandstofverbruik van het gebouw. Het verbruik voor verwarming is vrij uitzonderlijk voor een gebouw van dit type, namelijk 35 kWh/m2.jaar.

Adres:

De Smet De Nayerlaan, 1090 Jette

Bouwheer:

Gemeentebestuur van Jette

Architect:

Philippe Danhier Architectes

Studiebureaus:

Factor 4, Bureau d’ingénieurs Delvaux

Adresgegevens

5 Secrétinlaan
1090 Jette

News

  • Tijdelijke bonus
    10/09/2020

    Bonus Energiepremie maakt renovatie nog aantrekkelijker

  • Bâtiment PLAGE
    10/09/2020

    Dag van de Renovatie 2020

  • 14/07/2020

    Jaarverslag 2019: samen met u bouwen we aan de wereld van morgen!

  • Bâtiment PLAGE
    05/05/2020

    Mede-eigendommen: resultaten van de raadplegingen en toekomstig project

  • 05/05/2020

    Het huidige stelsel van de Brusselse groenestroomcertificaten wordt behouden tot 1 januari 2021