Ontdek in Brussel:

Maisie

Naast een energiezuinig woonconcept en de keuze voor bio-ecologische bouwmaterialen, is ook de ligging van groot belang. Omdat de bewoners geen eigen wagen hebben, was de onmiddellijke nabijheid van openbaar vervoer en buurtwinkels een must voor dit project.
Het bijzondere karakter van de voorgevel bleef behouden door langs de binnenzijde te isoleren. In de mate van het mogelijke werd geïsoleerd met cellulose. Eenvoudige technieken garanderen het nodige comfort: een gascondensatieketel zorgt, in combinatie met 4,4 m² thermische zonnepanelen, voor sanitair warm water. De warmtebehoefte van deze uitgebreide en gerenoveerde woning ligt om en bij de 43 kWh/m2.jaar (Brussels gemiddelde: 150).
Een goede binnenluchtkwaliteit wordt gerealiseerd met een gecontroleerde mechanische ventilatie met warmterecuperatie. De inrichting van een ruimte voor het sorteren en stockeren van de verschillende soorten afval maakt het de bewoners gemakkelijker alles te sorteren.

Adres:

Kliniekstraat 90, 1070 Anderlecht

Bouwheren:

Dal Molin Loïk en Sumner Suzy

Architecten:

Lab-e-David Dardenne en Laurent Collignon

Studiebureau:

/

Adresgegevens

90 Kliniekstraat
1070 Anderlecht

News

  • 14/07/2020

    Jaarverslag 2019: samen met u bouwen we aan de wereld van morgen!

  • Bâtiment PLAGE
    05/05/2020

    Mede-eigendommen: resultaten van de raadplegingen en toekomstig project

  • 05/05/2020

    Het huidige stelsel van de Brusselse groenestroomcertificaten wordt behouden tot 1 januari 2021

  • 24/04/2020

    Een gids voor het identificeren van bouwproducten met potentieel voor hergebruik

  • 09/04/2020

    Beperking van gefluoreerde gassen met een hoog klimaatopwarmingspotentieel