Ontdek in Brussel:

U bent hier

Kinderdagverblijf Sint-Franciscusstraat

Dit bouwproject spant zich in om het groene karakter van de binnenplaats van het huizenblok te bewaren, en verhoogt de kwaliteit ervan door aanleg van een extensief groendak en klimplanten tegen de gevels.
De gemengdheid van functies is een van de sterke punten van dit project dat een kinderdagverblijf met 30 bedden en 3 woningen voor personen met beperkte mobiliteit aanbiedt, en dat voldoet aan de passiefcriteria Een houten gevel en driedubbel glas zorgen voor een goede isolatie van het gebouw. De warmteproductie is gecentraliseerd en gaat via de ventilatie, wegens de lage behoefte op het vlak van verwarming, wat zich vertaalt in een recordverbruik van 7 tot 13 kWh/m2.jaar.
De recuperatie van het regenwater en het gebruik van zonnepanelen voor de voorverwarming van het sanitair warm water dragen bij aan de vermindering van het water- en energieverbruik.

Adres:

Sint-Franciscusstraat 34-36, 1210 Sint-Joost-ten-Node 

Bouwheer:

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

Architect:

O2 société d’architectes

Studiebureaus:

JZH and partners, Label-A, Poly-Tech Engineering

Adresgegevens

21 Sint-Franciscusstraat
1210 Sint-Joost-ten-Node

News

  • 25/10/2019

    De Brusselse Regering heeft haar Energie- en Klimaatplan goedgekeurd

  • 23/10/2019

    Gebouwen en biodiversiteit: fiches om concreet actie te ondernemen in uw gebouwen

  • 11/10/2019

    Het Salon van de mede-eigendom, het salon voor syndici en mede-eigenaars!

  • 11/10/2019

    Doe mee aan de workshop mede-eigendom

  • 10/09/2019

    Acoustic Day : afspraak op donderdag 17 oktober in de hoofdzetel van Leefmilieu Brussel!