Ontdek in Brussel:

U bent hier

Fortstraat

Deze vroegere pianofabriek werd verbouwd tot een duurzaamheidsloket en een woning met 3 slaapkamers.De structuur van het huis werd zoveel mogelijk behouden en het gebouw aan de achterzijde bestaat uit een houtskeletstructuur die tussen de bestaande aanpalende gebouwen werd geschoven.
De toegepaste technieken zijn de degelijke isolatie van de gebouwschil, doorgedreven luchtdichtheid, opvang van regenwater, driedubbele beglazing in het bijgebouw en balansventilatie met warmteterugwinning. Tot het project dragen tevens alle elementen bij die duurzaam karakter bevorderen: groendak, geoptimaliseerde natuurlijke verlichting, cellulose, gelabeld hout, linoleum enz. De tuin bestaat uit gazon en een verdampingsbekken, maar ook een moestuinzone en een compostruimte.De scheidingsmuur is omgevormd tot groenmuur.
Het geheel is goed zichtbaar en heeft een voorbeeldfunctie voor de bezoekers van het duurzaamheidsloket en de woning.

Adres:

Fortstraat 33  1060 Sint-Gillis

Bouwheer:

Gemeente Sint-Gillis

Architect:

Architectenbureau Ledroit-Pierret-Pollet

Studiebureau:

/

Adresgegevens

33 Fortstraat
1060 Sint-Gillis

News