Ontdek in Brussel:

U bent hier

Drogisterij

Een oude drogisterij met patrimoniale waarde wordt verbouwd tot een moderne eengezinswoning met alle comfort. De ingrepen beogen een rationalisering van de volumes en een maximale opening naar het zuiden.
Het gerenoveerde huis verbruikt opmerkelijk weinig - 23 kWh/m2.jaar -dankzij de isolatie van het dak en van alle gevels, het vervangen van de ramen door (drie)dubbel glas en de plaatsing van een gecontroleerde mechanische ventilatie gekoppeld aan een aardwarmtewisselaar.
De keuze voor een doorgedreven isolatie levert de bewoners een jaarlijkse besparing van € 2.000 op hun energieverbruik op! Het opgevangen en gefilterde regenwater is bestemd voor het sanitair, de was en het onderhoud van de gebouwen. Een oppervlakte van 4,2 m² thermische zonnepanelen verwarmt het sanitair warm water voor. Het project omvat de aanleg van een intensief groendak op het platte dak dat samen met de tuin goed is voor 80 % van de oppervlakte van het perceel.

Adres:

Vorstsesteenweg 96 - 96D, 1060 Sint-Gillis

Bouwheren:

E. Kirschfink, G. Leurquin

Architect:

G. Vilet

Studiebureaus:

JD (ir. Stabiliteit), Escape + M. Montulet (advies over PHPP & ecoconstructie)

Adresgegevens

144 Vorstse Steenweg
1060 Sint-Gillis

News