Ontdek in Brussel:

De Vrierestraat

Deze eengezinswoning ligt genesteld tussen twee gebouwen met zeer verschillende volumes en stijlen. Het is een compacte woning die voldoet aan de passiefstandaard en aan de principes van het bioklimaatontwerp.
Er is een mobiele zonnewering en een ventilatiesysteem gecombineerd met een aardwarmtewisselaar. Door te bouwen met een houten prefabskelet kon de kostprijs van de bouwwerken worden gedrukt én tegelijk de milieu-impact van de werken tot een minimum worden beperkt. Dit ver doorgedreven energetische concept prijkt hoog in de lijst van de voorbeeldgebouwen. De verwarmingsbehoefte van de woning bedraagt overigens slechts 36 kWh/m2.jaar (Brussels gemiddelde: 150).
Het regenwater wordt opgevangen in een tank van 4 m3. Door het optillen van de woning ontstaat een doorkijk tussen de straat en de achtertuin. Voorbijgangers en buurtbewoners kunnen zo mee genieten van een stukje groen op straat.

Adres:

De Vrièrestraat 14, 1020 Laken

Bouwheren:

art Van Leeuw en Heidi Van Eetvelde

Architecten:

Bart Van Leeuw en Heidi Van Eetvelde

Studiebureau:

/

Adresgegevens

67 de Vrièrestraat
1020 Brussel

Nieuws

  • 17/02/2020

    TOTEM-tool erkend voor BREEAM-certificering

  • 07/02/2020

    16 laureaten voor be.exemplary: een recordjaar

  • 07/02/2020

    Een handleiding om het hergebruik van bouwmaterialen te bevorderen

  • 25/10/2019

    De Brusselse Regering heeft haar Energie- en Klimaatplan goedgekeurd

  • Ingebouwde nestkast voor huismussen
    23/10/2019

    Gebouwen en biodiversiteit: fiches om concreet actie te ondernemen in uw gebouwen