Ontdek in Brussel:

De Rinck

Dit nieuw cultureel en sociaal centrum in Anderlecht is een voorbeeld op het gebied van milieueffecten: energieverbruik (25 kWh/m².jaar) en geluidshinder zijn tot een minimum beperkt. Het komt in de plaats van oude gebouwen die voor dezelfde activiteiten bestemd waren maar met structurele moeilijkheden en problemen op het vlak van thermisch comfort en ventilatie kampten.
Actieve night-cooling, aardwarmtewisselaar, adiabatische koeling maken deel uit van de gekozen oplossingen. Fotovoltaïsche panelen met een totale oppervlakte van 22 m² produceren er 1,71 MWh.
De opvang van regenwater voorziet in 76% van het verbruik voor de wc's. Op het terrein van de afgebroken gebouwen is een nieuwe groenzone ingericht en er werd ook een extensief groendak van 575 m² aangelegd. Het geheel is toegankelijk voor mindervaliden en slechtzienden. Bij de bouw ging bijzondere aandacht naar een optimale geluidsisolatie van de diverse lokalen, die werd verkregen door ze akoestisch los te koppelen.  

Adres:

Dapperheidsplein 7 1070 Anderlecht

Bouwheer:

Vlaamse Gemeenschapscommissie

Architect:

Lava Architecten

Studiebureau:

IRS studiebureau, UTIL studiebureau, Macobo, Daidalos Peutz

Adresgegevens

7 Dapperheidsplein
1070 Anderlecht
Bekijk de afbeeldingen: 

Nieuws

  • 25/02/2020

    Afspraak aan de stand van het Gewest op Batibouw van 29 februari tot 8 maart 2020

  • 17/02/2020

    TOTEM-tool erkend voor BREEAM-certificering

  • 07/02/2020

    16 laureaten voor be.exemplary: een recordjaar

  • 07/02/2020

    Een handleiding om het hergebruik van bouwmaterialen te bevorderen

  • 25/10/2019

    De Brusselse Regering heeft haar Energie- en Klimaatplan goedgekeurd