Ontdek in Brussel:

U bent hier

CTR Brugmann

Het Brugmann-ziekenhuis moet worden uitgebreid om te voldoen aan de huidige normen op het vlak van comfort en privacy. Hiervoor wordt een nieuwe vleugel met 51 bedden aan het complex toegevoegd. 
In een latere fase zullen ook de bestaande vleugels worden gerenoveerd. Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest streven de verantwoordelijken voor de werken naar een kwalificatie als “voorbeeldgebouw” voor deze uitbreiding. Dit vertaalt zich in een performante isolatie en een luchtdichte gebouwschil, een buitenzonnewering, een zuinige verlichting, een volledig gebouwbeheersysteem, temperatuurgarantie, het gebruik van CFK-vrije isolatiematerialen, het gebruik van regenwater (tank van 70 m³) en tot slot het gebruik van zonne-energie: thermische panelen op 25 m² voor sanitair warm water en fotovoltaïsche panelen op 80 m2 voor elektriciteit. Het ambitieuze doel is het verbruik voor verwarming te doen dalen tot 8,4 kWh/m2.jaar.

Adres:

Arthur Van Gehuchtenplein 4, 1020 Laken

Bouwheer:

Centrum voor Traumatologie en Revalidatie vzw

Architect:

Hoet+Minne

Studiebureaus:

BICE, Setesco, Seca

Adresgegevens

4 Arthur Van Gehuchtenplein
1020 Brussel
Bekijk de afbeeldingen: 

News