Ontdek in Brussel:

Crèche n° 9

Deze nieuwe peuterspeelzaal wordt gebouwd naast de bestaande schoolgebouwen. Ze biedt ruimte aan 30 kindjes en hun 6 begeleiders. De gebouwschil werd zo ontworpen dat er zo weinig mogelijk energieverliezen en ongewenste zonnewinsten zijn. De verwarmingsbehoefte is beperkt tot 14,5 kWh/m².jaar (Brussels gemiddelde: 106).
De ventilatie is mechanisch en met warmtewisselaar. Ook in de zomer is ventilatie mogelijk, door de thermische capaciteit van de betonplaat van het dak. Deze slaat de nachtelijke koele lucht op en geeft deze overdag weer vrij in de lokalen (passieve koeling).
Dankzij deze oplossing moet geen airconditioning worden geplaatst. Een intensief groendak biedt een uitstekende thermische en akoestische isolatie en zorgt voor een geleidelijke afvoer van het regenwater, waardoor overbelasting van de afwateringssystemen kan worden vermeden. Ook op het aangrenzende dak wordt regenwater gerecupereerd.

Adres:

Gulden Bodemstraat 2, 1080 Molenbeek

Bouwheer:

Gemeente Molenbeek

Architect:

A2M

Studiebureaus:

MATRIciel, JZH

Adresgegevens

2 Gulden Bodemstraat
1080 Sint-Jans-Molenbeek

News

  • Bâtiment PLAGE
    05/05/2020

    Mede-eigendommen: resultaten van de raadplegingen en toekomstig project

  • 05/05/2020

    Het huidige stelsel van de Brusselse groenestroomcertificaten wordt behouden tot 1 januari 2021

  • 24/04/2020

    Een gids voor het identificeren van bouwproducten met potentieel voor hergebruik

  • 09/04/2020

    Beperking van gefluoreerde gassen met een hoog klimaatopwarmingspotentieel

  • 09/04/2020

    SolarClick: wanneer de Brusselse overheid haar eigen hernieuwbare elektriciteit produceert