Ontdek in Brussel:

U bent hier

Crèche Gaucheret

De nieuwe crèche Gaucheret wordt gebouwd op de grens tussen de Noordwijk en de oude volkswijken. Ze zal plaats bieden aan 48 kinderen. Door een grondige isolatie van alle bouwdelen gecombineerd met een hoge luchtdichtheid, blijft de verwarmingsbehoefte van het gebouw beperkt tot 14 kWh/m².jaar (Brussels gemiddelde: 106).
De luchtinlaat van de ventilatiegroep wordt aangesloten op een aardwarmtewisselaar. Deze oplossing biedt het voordeel dat de lucht in de winter lichtjes wordt voorverwarmd, wat logischerwijs energie bespaart.
Dit gebouw biedt ook uitstekende kenmerken op het vlak van het gebruik van ecologische materialen; zo is het skelet volledig uitgevoerd in hout met FSC-label. Voor het comfort van de kleintjes werd ook gedacht aan de geluidshinder: hiervoor werden akoestische beglazing en geluidsabsorberende verlaagde plafonds voorzien.

Adres:

Rogierstraat, 1030 Schaarbeek

Bouwheer:

Gemeente Schaarbeek

Architect:

MDW Architecture

Studiebureau:

Luxconsult Belgium, Waterman TCA, CETIM

Adresgegevens

66 Rogierstraat
1030 Schaarbeek
Bekijk de afbeeldingen: 

News