Ontdek in Brussel:

U bent hier

Coupole

Het project betreft de bouw van twee gebouwen voor de opvang van zeer afhankelijke autistische personen:een 'Verblijfscentrum' met 3 appartementen voor 5 personen, en een 'Dagcentrum' waar de begeleide activiteiten plaatsvinden. Het complex haalt een passief verwarmings- en koelniveau met een verbruik van 15 kWh/m².jaar.
Het biedt een hoge milieukwaliteit, zowel door zijn regenwaterrecuperatie als door de groengevels en het behoud van de aanwezige bomen op de locatie. De ventilatie gebeurt zowel manueel als mechanisch met bypass.
Met behulp van een originele techniek kan het plat dak tijdelijk een regenwatervolume van 8 m³ vasthouden, ter aanvulling van de tank van 10 m³. Behoud van honderdjarige bomen, moestuin, compostruimte, toegankelijkheid voor motorisch gehandicapten ronden het milieuvriendelijke en sociale karakter van dit project af.

Adres:

Esseghemstraat 41 1090 Jette

Bouwheer:

Vzw Coupole Bruxelloise de l’autisme

Architect:

Ferrière bvba

Studiebureau:

MATRIciel - GTD Engineering

Adresgegevens

155 Esseghemstraat
1090 Jette
Bekijk de afbeeldingen: 

News