Ontdek in Brussel:

Alfred Cluysenaarstraat

Het appartementproject maakt gebruik van een minder hoog belendend gebouw waar het tegenaan leunt om de bestaande woning uit te breiden tot een ruimere woning, met een bijna verdubbelde bewoonbare oppervlakte, en tegelijk een betere energieprestatie.  
De uitbouw wordt volledig uitgevoerd in FSC-hout (structuur, gevelbekleding, wanden) in de vorm van met cellulose geïsoleerde vakken. Op het vlak van de ecoconstructie ligt de nadruk op het hergebruik van de materialen.
Zo konden de recente ramen, de condensatieketel en de rotswol worden gerecupereerd voor hergebruik in het project. Het verbruik voor verwarming van de woning bedraagt slechts 23 kWh/m2.jaar. Thermische zonnepanelen op een oppervlakte van 6 m² leveren 63 % van de behoefte aan sanitair warm water en extra verwarming tegen een lage kostprijs. De extensieve groendaken en een regenwatertank van 250 l dragen bij aan het duurzame project.

Adres:

Cluysenaar 54/3, 1060 Sint-Gillis

Bouwheer:

U. Fricke en G. Debrun

Architect:

Gilles Debrun

Studiebureau:

Séverine Roman

Adresgegevens

54 Alfred Cluysenaarstraat
1060 Sint-Gillis
Bekijk de afbeeldingen: 

News

  • Bâtiment PLAGE
    05/05/2020

    Mede-eigendommen: resultaten van de raadplegingen en toekomstig project

  • 05/05/2020

    Het huidige stelsel van de Brusselse groenestroomcertificaten wordt behouden tot 1 januari 2021

  • 24/04/2020

    Een gids voor het identificeren van bouwproducten met potentieel voor hergebruik

  • 09/04/2020

    Beperking van gefluoreerde gassen met een hoog klimaatopwarmingspotentieel

  • 09/04/2020

    SolarClick: wanneer de Brusselse overheid haar eigen hernieuwbare elektriciteit produceert