Ontdek in Brussel:

U bent hier

Albatross village

Het gebouw maakt deel uit van een geheel van gebouwen waaronder een rusthuis, horecadiensten, een kinderdagverblijf, handelszaken en een fitnesscentrum. De site is onderverdeeld in drie zones, waarvan één met woonfunctie.
De gebouwen profiteren optimaal van de bezonning. Ze liggen op 35 meter van elkaar, zodat de ruimte tussen de gebouwen kon worden aangelegd als een semipubliek park met een goede biodiversiteit. De verwarmingsbehoefte van het woonblok bedraagt slechts 39 kWh/m².jaar (Brussels gemiddelde: 150). Na een aangepaste behandeling kan het douche- en badwater worden hergebruikt voor de spoelbakken, de wasmachines en het onderhoud.
Dit systeem rendeert vanaf het eerste jaar gebruik. Het complex is uitgerust met thermische zonnepanelen en een extensief groendak. Een systeem van zonneweringen met lamellen, om een te sterke zoninval in de zomer te vermijden,  werd bestudeerd.

Adres:

Haachtsesteenweg, 1130 Haren / 1831 Diegem

Bouwheer:

Immobilien Vennootschap van Vlaanderen

Architect:

Conix architects cvba

Studiebureaus:

JNC International, VK Engeneering, AM concept , Aries Consultants s.a., MATRIciel, Venac

Adresgegevens

1805 Haachtsesteenweg
1130 Brussel
Bekijk de afbeeldingen: 

News